Nieuw in het assortiment

In deze rubriek zullen de nieuwe producten die zijn toegevoegd aan het assortiment 1 maand lang uitgelicht worden. Later zullen ze onder hun eigen hoofdstuk te vinden zijn.

Nieuw

Tankplaat 1:87

€ 34,95
Nieuw

Tankplaat 1:87

€ 34,95

Met trots presenteren wij de tankplaat, welke opgebouwd is uit zowel 3D print als gelaserd MDF. 

De tankplaat is volledig kant en klaar, u hoeft enkel zelf nog voor de rails naar eigen keuze te zorgen. Voor de wisselstroomrijders is er 1 extra stap, met een stukje dun messingdraad over het middenstuk de spannen voor de stroomdoorvoer voor de sleper.

Het oudste stationsgebouw van Nederland, Station Valkenburg is vanaf heden nu ook in model te verkrijgen. Dit unieke stationsgebouw welke al sinds 1853 aan de spoorlijn Maastricht-Aachen en later ook de lijn Maastricht-Heerlen ligt is volledig opgetrokken uit mergelsteen. Dit model is in samenwerking met een externe ontwerper tot stand gekomen na een intensief traject van 10 maanden tekenen en desigen.

Het model is in 1:87 een kleine 48 centimeter lang en bestaat uit maar 5 onderdelen. Het hoofdgebouw, de 2 zijvleugels en de 2 daken voor de zijvleugels. Door deze manier van bouwen is het pand als die geschilderd/gespoten is binnen enkele minuten in elkaar te zetten. Dit is een enorm voordeel tegenover andere resinkits welke op de markt zijn.

Het station is te bestellen in een DIY versie, hier spuit/schilderd u het model zelf op kleur en plaatst u het glas achter de kozijnen. Maar ook volledig kant en klaar is het te bestellen. Dan is het station gelijk klaar om op de baan geplaatst te worden.

 

Mocht de 1:87 versie voor u iets te groot zijn, dan kan er ook voor gekozen worden het te bestellen in een 1:100 versie. Hiermee is het station in de lengte circa 7 centimeter korter tegenover de 1:87. Deze keuze kunt u aangeven bij het bestellen.

Een veel voorkomende stootblok in Nederland tot het jaar 2000, in het echt opgebouwd uit stukken spoorstaaf en een spoorbiels als bufferbalk. Deze hebben wij omgezet naar een 1:32 model. Het ''ijzerwerk'' is middels 3D print vervaardigd en voor de bufferbalk hebben wij gekozen voor echt hout. Het stootjuk is volledig kant en klaar, vanaf leverancier verouderd zo op de baan te zetten.

Hij is leverbaar met een volledig rode bufferbalk, maar ook met een versie van een rode bufferbalk met een wit vlak in het midden.

 

Rawie Stootblok type EB10, welke geheel op schaal uitgeprint is. Dit type stootblok vindt u op plaatsen waarbij reizigersmaterieel met Scharfenberg koppeling komt. Hij is leverbaar in zowel de gele kleur als de aluminium kleur. Beide staan verspreidt door Nederland.

Enkel en Dubbelsporige andreaskruizen voor een onbewaakte overweg.

Hij is vervaardigd middels gelaserd MDF en messing profiel.

Een setje bestaat uit 2 andreaskruizen.

Nieuw

Stelcon overwegplaten

€ 6,95
Nieuw

Stelcon overwegplaten

€ 6,95

Een gelaserd kitje welke reeds op kleur is gebracht voor een overweg van stelconplaten.